Het Rietvelder Rund

Onze boerderijen zijn gelegen in Bodegraven en in Boskoop, in Zuid-Holland. Het merendeel van de koeien grazen ‘s zomers buiten op verschillende weilanden rond het dorp. Want zo hebben wij het voor ogen: de koeien moeten een goed leven hebben voordat ze na gemiddeld vier jaar worden geslacht.

Theo Rietveld hield al lange tijd als hobby koeien. Maar door de MKZ-crisis heeft Rietveld besloten om zelf veel meer koeien van het ras Belgisch Blauw te fokken. Het werken op de boerderij is hierdoor een dagtaak geworden. We hebben het geluk dat we ons bedrijf met elkaar als familie runnen. Tony is verantwoordelijk voor de boerderijen. Als er in het voorjaar kalfjes worden geboren, dan moeten we regelmatig ’s nachts ons bed uit. Maar als je dan de kalfjes later in het land ziet springen dan geeft dat ontzettend veel voldoening.

De boerderijen hebben meerdere grote stallen, die rond de 300 dikbilkoeien kunnen herbergen. Wij laten de koeien een zo’n diervriendelijk mogelijk leven leiden. De koeien hebben voldoende bewegingsruimte in de strohokken waarin ze gehouden worden. Wij vinden het belangrijk dat de dieren een goed leven krijgen met veel rust, ruimte en buitenlucht. Doordat de fokkerij en de manier van fokken in eigen beheer is, kunnen wij u gegarandeerd eerlijk vlees aanbieden.

In de slagerij wordt onder de naam Het Rietvelder Rund rundvlees van eigen koeien verkocht.

Bekijk ons assortiment of neem contact met ons op voor meer informatie.

rietveld_rietvelderrund_02
rietveld_rietvelderrund_01